Este vremea teilor in floare, asa ca daca ai ocazia culege flori de tei, usuca-le si pastreaza-le pentru ceai, asta in conditiile in care este bine sa bei ceai de tei pentru multiplele sale beneficii. Nu doar florile sunt mentionate in lista cu plante medicinale, ci si frunzele, scoarta si seva teiului. Azi cele mai folosite sunt florile de tei si aromatul ceai de tei.

O ceasca de ceai de tei, cu sau fara miere are darul de a functiona ca un adevat miracol pentru raceri, dureri de cap, crampe si colici. Efectele sale antispasmatice sunt recunoascute si foarte intense. Iata de ce este bine sa bei ceai de tei si care sunt beneficiile pe care acesta ti le aduce si suferintele pe care le amelioreaza sau le vindeca.

O ceasca de ceai de tei este cel mai bun medicament in stari anxioase, nervozitate, tensiune arteriala crescuta, dar si pentru depasirea noptilor cu insomine. Ceaiul de tei este recomandat in starile de oboseala cronica, tocmai pentru ca inlatura stresul, spasmele si induce un somn adanc, odihnitor, fara nici un fel de efecte secundare pentru sistemul nervos. Ceaiul de tei este foarte bun si pentru linistirea copiilor hiperactivi sau nervosi.
Prepara un ceai concentrat de tei si adauga-l in apa de baie. Vei avea cea mai relaxanta si mai aromata baie. Este foarte important sa nu prepari niciodata un ceai de tei prea concentrat pentru ca nu are nici gust bun, nici efectele urmarite. Pentru o cana de ceai de tei ai nevoie de flori de tei cat apuci cu varful a trei degete. Ideal este sa-l prepari sub forma de infuzie cu apa la mai putin de 100 de grade. Dupa cinci minute strecoare florile, pentru a opri eliberarea substantelor active din acestea in apa de ceai.

Utilizari mai putin stiute pentru ceaiul de tei

Bea o ceasca de ceai de tei daca te confrunti cu crize biliare. Durerea se va calma rapid. Totusi, nu depasi niciodata trei cesti de ceai pe zi.
Ceaiul de tei este util in tratarea si prevenirea arterosclerozei, pentru ca sustine fluiditatea sangelui.

Florile de tei stimuleaza sistemul imunitar, fapt care explica utilizarea teiului in raceala si gripa.
Ceaiul sau infuzia de tei este un excelent remediu pentru hipertensiune arteriala.

Ceaiul de tei poate calma greata si varsaturile si poate calma foarte eficient durerile intestinale.
Ceaiul de tei, baut in fiecare zi, dar nu mai mult de doua cesti, are efect antidepresiv
Baut constant, ceaiul de tei previne diabetul.

Ceaiul din flori de tei la regenerarea pielii, reduce inflamatiile si este un remediu excelent pentru ochii umflati.
Ceaiul de tei este un bun detoxifiant.

Ceaiul de tei este contraindicat bolnavilor de inima, celor care au tensiune oscilanta, bolnavilor de epilepsie.

Sursa: Femeia.ro