Purtătorul de cuvânt al Departamentul de Stat al SUA, Jen Psaki, a reușit să se facă din nou de râs cu ocazia unei conferințe de presă.

Răspunzând întrebării unui jurnalist de la Associated Press referitoare la scandările triviale ale ministrului de externe al Ucrainei Andrey Deshchitsa la adresa lui Vladimir Putin, Jen Psaki a insistat că scandările lui Deschitsa nu sunt importante (Putin is a fucker!), atâta vreme cât contextul în care făcea acele scandări încuraja o rezolvare pașnică și calmă, parte a unui efort foarte important.

Răspunsul fără sens al purtătorului de cuvânt a fost urmat de refuzul de a cataloga alte afirmații ale premierului de la Kiev – Arsenyi Yatseniuk, care a numit rușii un popor de sub-oameni într-un comunicat recent de presă.

În timpul declarației de presă, Jen Psaki a conundat de mai multe ori Iran cu Irak, ziariștii nefiind până la final lămuriți despre care țară este vorba. În trecut, Jen Psaki a declarat că Belarus este o țară cu ieșire la mare, că Rusia importă gaze din Europa și că Victoria Nuland – evreică din Rusia – ar fi învățat să înjure în engleză pe un vas rusesc de pescari în perioada adolescenței.

NapocaNews