Deputatul Remus Cernea a anuntat, vineri, ca va candida la alegerile prezidentiale ca independent, dar ca isi va infiinta si un nou partid.”Desi voi candida ca independent, campania va fi una de echipa. De aceea, va anunt ca va fi creat partidul Miscarea pentru Oameni, Natura si Animale – MONA”, a declarat Remus Cernea, intr-o conferinta sustinuta la Constanta, potrivit Ziua de Constanta.

Remus Cernea a candidat la alegerile prezidentiale si in 2009, din Partea Partidului Verde. Acesta nu a trecut de turul I al algerilor, obtinand doar 0,64% din voturile alegatorilor.

Cernea isi da demisia din Partidul Verde si infiinteaza partidul „Alba ca Zapada”

In 2010, Remus Cernea si-a dat demisia din Partidul Verde si a anuntat ca va infiinta un nou partid, despre care presa a speculat ca se va numi „Alba ca Zapada”. Reprezentantii Partidului Verde au transmis apoi ca Remus Cernea a fost, in realitate, exclus din formatiune.

Ulterior, Remus Cernea a fost ales deputat intr-un colegiu din Constanta, iar in 2014 a vrut sa candideze la europarlamentare ca independent. Candidatura sa a fost insa respinsa de BEC, institutie pe care parlamentarul a actionat-o in instanta.