După arestarea fostului președintelui Consiliului Județean Cluj Horea Uioreanu, liberalii clujeni l-au desemnat pe Mihai Szeplecan pentru a ocupa interimar această poziție. Acesta fost votat de Delegația permanentă a PNL Cluj drept candidat al liberalilor la funcția de președinte interimar al Consiliului Județean Cluj cu 115 voturi pentru.

Mihai Seplecan (Szeplekan) și-a început cariera politică în PRM și PUNR. Numele acestuia a fost implicat într-un scandal de prostituție din 2010, alături de Petru Calian, Adrian Gurzau, Mircea Petric si Ovidiu Calin, apar intr-un dosar instrumentat de DIICOT.

In declaratiile date de mai multe tinere obligate sa se prostitueze apar si numele politicienilor clujeni. “Eu am intretinut relatii sexuale cu Petru Calian in camera hotelului mai sus-mentionat (…) In drum spre Cluj, Petru Calian mi-a dat personal suma de 250 de lei, iar Mihai Szeplekan i-a dat Erikai aceeasi suma, pentru serviciile sexuale prestate”, a declarat in dosar una dintre tinere, Andra L.

“Eu si cu Teo am intretinut acolo relatii sexuale cu Mihai, iar la un moment dat Mihai a vorbit cu Teo, cerandu-i sa intretina relatii sexuale cu Petru Calian. Teo nu a vrut sa intretina relatii sexuale cu Petru Calian. Eu am intretinut relatii sexuale cu Petru Calian”, le-a povestit procurorilor o alta tanara, Anca Monica B..

Consilierul judeţean Mihai Szeplekan  a negat la acea vreme că şi el că a fost client al prostituatelor susţinând că nu putea să aibă relaţii sexuale în perioada indicată în dosar pentru simplul motiv că, în acea vreme, îi fusese extirpat un testicul. Szeplekan va deveni, în premieră națională, primul președinte de Consiliu Județean care are doar un testicul.

NapocaNews