Primăria Cluj-Napoca a premiat în această dimineaţă un număr de 33 elevi care au obţinut locul I la olimpiade naţionale.

„Aceasta este o definiţie a Clujului, care trebuie să exceleze în performanţă şi calitate şi totodată o confirmare a importanţei investiţiilor în susţinerea burselor şcolare, finanţarea costului per elev şi premierea celor care au rezultate deosebite la olimpiade şcolare, dar şi a transportului gratuit în comun, subvenţionat de Primărie, un efort important din banii clujenilor, rezultat în încurajarea prezenţei la cursuri şi efectuarea de activitţi extracurriculare”, a declarat primarul Emil Boc.

Potrivit inspectorului şcolar general Valentin Cuibus, faptul că 87% dintre cei care au participat la olimpiade naţionale s-au întors acasă cu premii este un lucru notabil.

De asemenea, Cuibus a precizat că numărul premianţilor la olimpiade a crescut cu 6% faţă de anul trecut, lăudând în mod special efortul depus de Primăria Cluj-Napoca în acest sens.

Totuşi, abia la finele lunii august se va trage linie în performanţa şcolară, pentru că mai sunt competiţii de desfăşurat.

Pe lângă cei 33 de olimpicii clujeni premiaţi astăzi cu câte 1.000 de lei, alţi 288 au câştigat locurile 2, 3 şi menţiuni speciale la olimpiade naţionale şi internaţionale.