Fostul premier al României, Emil Boc, consideră că anunţul făcut de premierul Victor Ponta în legătură cu reducerea CAS cu 5% din toamnă este simplă propagandă electorală, pentru alegerile din noiembrie, pentru că recent a fost respinsă propunerea PDL de reducere a CAS cu 5%, iar Guvernul nu are acordul FMI pentru implementarea acestei măsuri.

Mai mult, primarul Clujului aminteşte că a propus atunci când a fost la guvernare legea responsabilităţii fiscale, care nu permite cu 6 luni înainte de alegeri să se aplice măsuri fiscale care să influenţeze electoratul, însă Victor Ponta este pregătit să încalce legea din dorinţa de a avea un avantaj electoral.

„Cum să ne aşteptăm la reducerea CAS când Guvernul Ponta înregistrează 7,6% scădere a investiţiilor în primul trimestru. Mai mult, nu am uitat de toate celelalte păcăleli: cu taxa de stâlp, plătită tot de cetăţeni, pentru că firmele includ în tarife acest cost, acciza pe combustibil etc. Sumarul taxelor impuse de PSD arată că nivelul de trai este mult înrăutăţit decât cel din perioada crizei, când au fost luate măsuri dure, transparente, necesare pe termen scurt. Acum se trăieşte mai greu, cu „creştere economică”. Când am preluat un deficit de -9% şi am lăsat unul de -2,2% nu am impus mai multe taxe. Acum de ce se suplimentează taxele? Acum ai deficit stabilizat, cheltuieli sociale care sunt plătite şi mai pui taxe suplimentare de ce? Pentru că nu ai performanţă economică. Vom plăti peste un an sau doi lipsa de performanţă a actualului Guvern”, a declarat Emil Boc.

NapocaNews