Fostul premier al României, Emil Boc, este de părere că Parlamentul nu are dreptul să ceară demisia preşedintelui Traian Băsescu în urma implicării fratelui său într-un scandal de trafic de influenţă atâta timp cât parlamentarii au ales de nenumărate ori să facă scut în jurul colegilor lor cercetaţi de Parchet.

„Parlamentul penalilor nu este în situaţia de a da lecţii preşedintelui Băsescu, ci eventual de a primi lecţii de la preşedintele Băsescu ca mod de comportament faţă de justiţie. Păcat că a fost nevoie de un asemenea eveniment neplăcut în viaţa privată a unei persoane, iată, ca fratele preşedinelui să aibă o problemă cu legea ca să demonstrezi că niciodată n-ai influenţat justiţia şi că în România statul de drept primează şi nimeni nu e mai presus de lege. Este un lucru cu adevărat sănătos pentru viitorul României că justiţia este independentă şi că poate să-şi facă treaba, spre deosebire de Parlament, care a devenit un scut pentru penalii acestei ţări, refuzând peste 10 cereri de urmărire penală conform solicitărilor Parchetului. Parlamentul penalilor nu este în măsură să ceară demisii”, a declarat Emil Boc.

Tot azi, Emil Boc a sugerat că numărul „penalilor” din Parlament este proporţional cu numărul parlamentarilor, care ar mai trebui să fie redus.