În șirul evenimentelor culturale organizate de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și prilejuite de împlinirea a 90 de ani de la înființarea învățământului teologic ortodox de la Cluj, a avut loc marți, 17 iunie 2014, un concert al Corului de cameră „Capella Transylvanica” al Academiei de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca, dirijat de maestrul Cornel Groza. Evenimentul s-a desfășurat în Aula Magna a Facultății de Teologie Ortodoxă, în prezența ÎPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, precum și a profesorilor și studenților instituției.

Evenimentul a fost dublat și de inaugurarea a 3 săli de curs, dedicate foștilor părinți profesori: Liviu Galaction Munteanu, Florea Mureșanu și Ioan Bunea. Odată cu inaugurarea au fost dezvelite portretele celor 3 profesori și s-au făcut evocări despre viața și activitatea lor.

Între invitații care au luat parte la manifestare s-au numărat și rude ale personalităților evocate. Între cei care au rostit alocuțiuni s-a numărat ÎPS Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, președintele Senatului Universității Babeș-Bolyai, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană, pr. arhim. Samuel Cristea, Ghidra Velntina, strănepoata pr. Florea Mureșanu și Cătălin Bia, nepotul pr. Ioan Bunea.

Alexandra Andereș, Sursa: Radio Renasterea