Elevii Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca au fost răsplătiți cu premii după un an de osteneală și muncă. Au fost felicitați în cadrul unei festivități organizată, de la ora 9, în curtea unității de învățământ din Piața Avram Iancu, în prezența profesorilor și a părinților.

Pentru prima dată la festivitate au luat parte și elevii de la ciclul gimnazial a Seminarului, aceasta fiind prima generație de elevi ce termină clasa a V-a. Elevii de liceu și de gimnaziu s-au bucurat de prezența ierarhilor Clujului, ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și PS Episcop Vasile Someșanul.

În deschiderea momentului festiv corul Seminarului condus de Pr. Prof. Petru Stanciu au interpretat câteva cântări religioase, după care Părintele Mitropolit le-a urat copiilor vacanță plăcută și i-a sfătuit să nu uite ca în această perioadă să fie buni misionari.

„Dragi tineri și iubiți părinți orice sfârșit de an școlar este un moment festiv, dar în același timp și un bilanț. Perioada care urmează, deși este una de relaxare, din punct de vedere spiritual nu poate fi un hiatus. Noi credem că tinerii noștri și în vacanță, prin ceea ce fac, îl mărturisesc pe Hristos Dumnezeu în mijlocul comunităților din care au venit. Într-o societate care dorește să se laicizeze și să divorțeze de Biserică, noi spunem cu toată convingerea că societatea românească nu are altă șansă decât Hristos, Biserica, Credința și Tradiția de veacuri a acestui neam”, a afirmat ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Inspectorul școlar de religie al județului Cluj, pr. Marian Sidon, a prezentat în cadrul festivității câteva din realizările școlii, după care i-a premiat pe elevii seminariști care s-au implicat în mod activ în desfășurarea Sfintei Liturghii în capelele școlare din municipiul Cluj-Napoca.

„Printre realizările școlii aș aminti o atmosferă generală favorabilă dezvoltării unui act educațional eficient și performant. Putem să vedem un corp profesoral bine închegat și devotat școlii. De asemenea putem observa rezultate bune și foarte bune la concursurile județene și naționale. Vedem apoi un început bun pus învățământului gimnazial, toate acestea făcându-se în niște spații adecvate cu o dotare materială și didactică de excepție. Știm că toate aceste lucruri nu pot fi făcute decât cu muncă și osteneală și de aceea aduc în fața dumneavoastră aprecierea deosebită a instituției pe care o reprezint în acest moment special și anume a Inspectoratului Școlar Județean Cluj”, a precizat Inspectorul școlar de religie al județului Cluj, pr. Marian Sidon.

În cadrul festivității, cei mai silitori elevi din clasa a V-a, dar și de la liceu au fost premiați de profesorii și diriginții lor pentru rezultatele bune obținute la învățătură în acest an școlar, dar și pentru participarea la diferite concursuri naționale și județene.

Andreea Pâgleşan, Sursa: Radio Renasterea