Ladislau Boloni a fost contactat de persoane din noua conducere de la FRF pentru a i se propune o revenire pe banca tehnică a naţionalei. Informaţia spulberă mirajul creat de federali în ultimele patru luni, timp în care lui Victor Piţurcă i s-a acordat, aproape cu fiecare ocazie, votul de încredere pentru postul de selecţioner. „Nişte tatonări şi aluzii ale unor oameni din actuala conducere mi-au fost făcute. Mi-au zis că ar fi cazul să revin la naţională”, s-a confesat Boloni unor apropiaţi în urmă cu o lună.

Două evenimente au ţinut capul de afiş pe data de 5 martie: alegerile la Federaţia Română de Fotbal şi amicalul României cu Argentina. Cele două s-au derulat succesiv, astfel că la câteva ore după numirea lui Răzvan Burleanu în calitate de preşedinte al FRF, Messi a putut fi aplaudat pe Naţional Arena în remiza disputată contra naţionalei lui Victor Piţurcă.

La conferinţa de presă, selecţionerul naţionalei a surprins atunci când a dezvăluit faptul că proaspătul preşedinte, numit cu doar câteva ore înainte de fluierul de start al partidei, a venit la cabine pentru a pune punct zvonurilor conform cărora în locul lui Piţurcă va veni Reghecampf, tehnician pe care, în nenumărate rânduri, l-a lăudat de-a lungul campaniei: „Domnul Burleanu a venit la mine şi mi-a spus că vom colabora în viitor. Dacă se gândeşte la o schimbare, este în regulă. Nu îmi place însă să se creadă că Victor Piţurcă rămâne la naţională pentru contract, ci pentru că actuala conducere are încredere în Victor Piţurcă. După meci, Burleanu a venit în cabină şi ne-a felicitat. Tocmai mi-a spus că am fost confirmat”, declara selecţionerul.

Votul de încredere oferit atât de repede de Burleanu lui Victor Piţurcă părea să aducă linişte la naţională: „Am ţinut să mă văd cu domnul Piţurcă. L-am asigurat de susţinerea mea. Cu toţii ne dorim să facem performanţă. Am lămurit chestiunea asta şi cred că am fost ferm în ceea ce am spus. Nu sunt un preşedinte care schimbă antrenori. Vreau să ne asumăm toate opţiunile. Piţurcă are toată susţinerea mea. Nu se vor schimba cu nimic lucrurile”, declara şi Burleanu la plecarea de pe Naţional Arena.

Victor Piţurcă a mai antrenat naţionala României de două ori. De fiecare dată a reuşit calificări la Campionatele Europene, dar a ajuns să fie demis, o dată în 2000, iar a doua oară în 2009, după o campanie dezastruoasă pentru Campionatul Mondial. Pe 15 iunie 2011 a fost numit pentru a treia oară în calitate de selecţioner

Vreme de patru luni, relaţia dintre Burleanu şi Piţurcă părea a depinde de răbdare şi de o sumă mult prea mare pe care Federaţia Română de Fotbal ar trebui să o plătească pentru a-i rezilia contractul selecţionerului. În martie, restul înţelegerii aflată în derulare pînă la finele lui 2015 era de 600.000 de euro, bani pe care FRF nu-i avea bugetaţi, însă, cu fiecare lună care trece, suma scade. Dacă FRF ar decide luni, 30 iunie, să întrerupă colaborarea cu Piţurcă, forul condus de Răzvan Burleanu ar trebui să-i plătească acestuia 470.000 de euro, dar suma este în continuare mare.

Posibilitatea de a negocia o despărţire amiabilă pare imposibilă. Chestionat pe această temă, Piţurcă a fost inflexibil: „Nu voi renunţa la nicio clauză din contract, pentru că şi în România este normal să se respecte orice contract. Eu am avut probleme şi la Craiova, de aceea Mititelu nu a plătit pe nimeni de cinci ani. Ăsta este contractul meu”.

Sursa: Pro Sport