Ioan Rus, propus de Victor Ponta ca ministru al Transporturilor după demisia lui Dan Șova, a depus jurământul la Palatul Cotroceni miercuri seară.La depunerea jurământului la Cotroceni, Băsescu i-a spus noului ministru al Transporturilor să fie atent la premisele contractării Autostrăzii Comarnic-Braşov, susținând că, din informaţiile sale, deja s-au produs acte de corupţie.

„Domnule ministru, în primul rând, felicitări pentru revenirea în Guvern. Aș vrea să vă atenționez că mergeți într-un minister cu probleme. Acolo ar trebui să fiți atent, în mod deosebit, la premisele de contractare a autostrăzii Brașov-Comarnic”, a declarat Băsescu, susținând că are informații că deja s-au făcut acte de corupție în acest caz.

Totodată, Băsescu a afirmat că s-au contractat studii de fezabilitate de circa 50 de milioane de euro, arătând că cea mai mare parte a acestora nu va mai fi valabilă în doi ani, dar că „s-au găsit niște firme cărora să li se facă” niște „cadouri”.

„Am rugămintea să verificați cu atenție lucrurile acestea înainte de a vă asuma derularea mandatului. Cu Loteria nu sunteți dvs și nici cu banii de la Rompetrol, poate vă uitați la colegii din Guvern”, a adăugat Băsescu.

Premierul Victor Ponta a anunțat marți că-l va propune pe Ioan Rus pentru a prelua Ministerul Transporturilor după demisia lui Dan Șova.

Ponta a susţinut că pe Rus îl recomandă două lucruri: „În primul rând, experienţa profesională şi politică şi, în al doilea rând, vreau să dau un mesaj foarte clar pentru zona Ardealului, pentru Transilvania, că Transilvania şi Ardealul trebuie să primească şi prin persoana ministrului asigurarea că toate proiectele de infrastructură pe care le-am început vor fi duse la bun sfârşit”, şi-a justificat Ponta alegerea.

Miercuri, Preşedinţia a anunţat semnarea de către preşedintele Traian Băsescu a decretului pentru numirea lui Ioan Rus la Transporturi și depunerea jurământului la ora 20.00.

Ioan Rus a fost ministru de Interne în Guvernul Năstase în perioada 2000-2004, ocupând acelaşi post şi în primul Guvern Ponta. Rus a demisionat însă la scurt timp, în august 2012, pe fondul scandalului provocat de listele electorale utilizate la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu.

Sursa: Cotidianul