Seara aceasta celebrul cântăreţ de rock Billy Idol a susţinut un concert incendiar în faţa a 5000 de clujeni în Piaţa Unirii, în ciuda protestelor Tinerilor Mânioşi, care au cerut interzicerea show-ului, pentru că „Piaţa e a clujenilor!”

Gardurile înalte nu au mai fost montate, iar Tinerii Mânioşi şi numeroşi clujeni au putut viziona concertul de pe margine, printre zăbrele, precum şi de pe balcoanele şi geamurile clădirilor din Piaţa Unirii.


Concertul lui Billy Idol a antrenat spectatorii într-un rock de calitate şi antrenând clujenii la dans şi consum de bere.Billy Idol a fost primit cu aplauze şi urale de un public dornic să danseze şi să se bucure de prezenţa idolului lor. Iar Billy Idol le-a oferit clujenilor exact ce şi-au dorit: timp de aproape două ore a cântat piesele care l-au făcut celebru, printre care „Cradle of Love”, „Dancing With Myself”, „Flesh for Fantasy”, „Sweet Sixteen”, „Mony Mony”, „Eyes Without a Face”, „Rebel Yell” şi „White Wedding”. De asemenea, Billy Idol a cântat „L.A. Woman”, a formaţiei The Doors.

Billy Idol a fost unul dintre primele staruri lansate de MTV şi se află pe locul 55 în topul VH1 al celor mai sexy 100 de artişti din întreaga lume. A renunţat la cursurile Universităţii Sussex după numai un an. Este vegetarian şi, se pare, predispus accidentelor. În timpul filmărilor pentru videoclipul „Eyes without a Face”, a rămas temporar fără vedere, din cauza supraîncălzirii lentilelor sale de contact de la lumina reflectoarelor din studio. Similar, la filmările pentru „Craddle of Love”, a fost paralizat de la brâu în jos ca urmare a unui accident serios de motocicletă.

„Rebel Yell”, cea mai cunoscută piesă a sa, i-a fost inspirată de o petrecere dată de colegii de la The Rolling Stones (Mick Jagger, în casa lui Ronnie Wood). A fost solistul popularei trupe britanice de punk Generaţia X, din 1976 până la destrămarea trupei, în 1981 (formaţie în care au activat şi Susan Dallion – Siouxsie Sioux, ulterior vocea Siouxsie & the Banshees, şi John Simon Richie, ulterior Sid Vicious de la The Sex Pistols). Apoi, a decis să îşi încerce norocul în America, moment în care s-a asociat cu Steve Stevens – de aici încolo, Billy Idol a înregistrat hit după hit, printre care „Rebel Yell”, „White Wedding”, „Dancing With Myself”, „Flesh For Fantasy”, „Hot In the City”, „Eyes Without A Face”, „Cradle of Love” şi multe altele.


Concertul de la Cluj-Napoca a fost organizat de SC Amprenta Advertising şi a fost contestat de grupurile civice clujene, care nu au reuşit, totuşi, să anuleze concertul spre bucuria fanilor lui Billy Idol, care le-a oferit un show pe cinste.

NapocaNews