Senatoarea PC Cristiana Anghel a iniţat un proiect de lege, depus pe 13 iunie la Senat, care prevede graţierea pedepselor cu închisoarea de până la doi ani inclusiv, excepţie făcând persoanele care au săvârşit infracţiuni precum omor, lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, act sexual cu minor.

Potrivit Mediafax, prin proiect se graţiază în întregime pedepsele cu închisoarea de până la doi ani inclusiv, pedepsele complementare ale acestora, precum şi pedepsele cu amenda, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei închisorii dispusă de instanţă.

De asemenea, iniţiativa prevede că se graţiază cu o treime pedepsele cu închisoarea între 2 şi 5 ani inclusiv, cu o pătrime pedepsele cu închisoarea între 5 şi 8 ani inclusiv, o jumătate pedepsele aplicate persoanelor care au împlinit 60 de ani, femeilor gravide, persoanelor cu copii în întreţinere cu vârsta de până la 5 ani inclusiv, cu jumătate pedepsele aplicate persoanelor care, conform certificatului medical, sunt diagnosticate cu boli incurabile în fază terminală.

În proiect se precizează că de aceste prevederi nu beneficiază recidiviştii şi cei care au săvârşit infracţiuni precum: omor, determinare sau înlesnire de sinucideri, lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, rele tratamente aplicate minorului, uciderea sau vătămarea nou-născutului, proxenetism, lipsire de libertate în mod ilegal, act sexual cu minor, corupere sexuală a minorului, tâlhărie, tortură, represiunea nedreaptă, evadarea, nerespectarea regimului materialelor nucleare, incest, infracţiuni contra securităţii naţionale.

Cine este Cristiana Anghel, în caz că aţi uitat

La 26 august 2010, Cristiana Anghel intra în greva foamei, nemulţumită că legea de majorare a salariilor cadrelor didactice nu se aplica. De pe patul de spital intra adesea în direct la televiziunile de ştiri, acuzând guvernul Boc şi pe preşedintele Traian Băsescu de nerespectarea statului de drept. Acuzele grele rostite de o femeie încercănată, dintr-un pat de spital, au fost mană cerească pentru canalele media anti-PDL şi anti-Băsescu. Astfel încât, după 70 de zile, Cristiana Anghel renunţă la protestul prin înfometare şi se lanseaza ca formator de opinie pentru televiziunea lui Dan Voiculescu, Antena 3. Nu schimbase nimic în ceea ce priveşte învăţământul românesc, dar îşi croise un drum drept către celebritate. A semnat un contract cu Antena 3 şi a primit, pe parcursul anilor 2012 şi 2013, suma totală de 35.896 de lei, ca recompensă pentru participarea la emisiuni în care apărea ca un simbol: românul încercănat şi adus la disperare de regimul Băsescu. S-a descurcat bine şi, în consecinţă, a fost sunată personal de Dan Voiculescu, care i-a oferit un loc pe listele Partidului Conservator la alegerile parlamentare din 2012. A adunat 32.000 de voturi şi a ajuns în Senat, scrie Adevărul.