Klaus Iohannis, principalul favorit să-i ia locul lui Crin Antonescu la şefia PNL, anunţă revenirea liberalilor la guvernare.Nu acum, ci din 2015, atunci când liberalii speră să demită Guvernul Ponta printr-o moţiune de cenzură.

“Nu cred că este realist să ne gândim că decembrie ne va duce la guvernare, dar cred că este o posibilitate să reușim în 2015, dacă îi vom convinge și pe alții să vină alături de noi și, printr-o moțiune de cenzură, să schimbăm Guvernul.

Dacă nu, varianta este sfârșitul lui 2016, când avem alegeri parlamentare, și eu sunt cred că putem până atunci să convingem suficient de mulți alegători să acesta este proiectul pe care l-au așteptat. Până în 2016, majoritățile se fac și se desfac în acest Parlament, dar există oarecare lejeritate de trecere dintr-o parte în alta în funcție de interesul politic. Acest mod de a face politică cred că se poate folosi și în sens pozitiv, convingând grupuri parlamentare că noi avem o abordare mai bună și să vină alături de noi”, a spus acesta, duminică, într-o emisiune la ProTv.

PNL a ieşit de la guvernare după ce Crin Antonescu a decis să rupă alianţa USL, realizând că nu va fi susţinut la alegerile prezidenţiale din toamnă.

Sursa: Activenews