Prezent la pelerinajul cu ocazia împlinirii a 87 de ani de la înfiinţarea Legiunii Arhanghelul Mihail, Florin Dobrescu – preşedintele executiv al Partidului „Totul pentru Ţară”, a adresat un avertisment dur deputaţilor din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, care urmează să dezbată în zilele următoare proiectul de lege care incriminează penal manifestările şi organizaţiile cu caracter legionar.

Manifestarea a avut loc în cimitirul satului Ţigăneşti, din Ilfov, la mormintele a 2 din cei 5 întemeietori ai Mişcării Legionare: Radu Mironovici şi Corneliu Georgescu. Pelerinajul a devenit o tradiţie în ultimele 2 decenii, fiind inițiat în primii ani după 1990 de veteranii Mişcării Legonare.

La manifestarea de sâmbătă a participat şi preşedintele Partidului „Totul pentru Ţară”, dl Coriolan Baciu, alături de alţi membri ai conducerii acestei formaţiuni.

În cuvântulde după slujba religioasă, Florin Dobrescu a condamnat iniţiativa legislativă a unor „minţi întunecate”, care urmează să condamne penal persoanele care vor răspândi adevărul istoric despre Mişcarea Legionară şi contribuția sa la rezistență anticomunistă. El a încurajat pe legionari şi urmaşii lor să nu se teamă de aceste încercări de interzicere a adevărului, pe care le-a catalogat ca grave abuzuri împotriva libertăţilor şi drepturilor fundamentale garantate de Constituţie şi de tratatele internaţionale la care România este parte.

Florin Dobrescu a adresat un avertisment deputaţilor din Comsia Juridică a Camerei Deputaţilor, care în zilele următoare urmează să dezbată proiectul de lege pentru modificarea OUG 31/2002, prin includerea manifestărilor legionare pe lista celorlalte incriminate de actul normativ, precum fascismul, antisemitismul şi extremismul. În opinia liderului naţionalist, anihilarea formelor de activitate ale legionarilor, care în ultimii 24 de ani s-au manifestat întotdeauna legal şi transparent, va determina ca o consecinţă socială coagularea unor grupări promotoare ale unui naţionalism extremist, agresiv, care va servi unor interese ostile statului român, şi care nu vor fi dispuse la legalitatea şi transparenţa pe care au practicat-o integral legionarii în ultimul sfert de secol.

Întrebat de reporterul Buciumul.ro la ce anume s-a referit în avertismentul său, Florin Dobrescu a declarat că, prin Partidul „Totul pentru Ţară” şi organizaţiile lor civice, legionarii au demonstrat un maximum de civilitate şi legalitate, fiind un factor de stabilitate şi ocupând un culoar politic care altminteri ar fi fost deschis tocmai acelor forţe care, folosindu-se de formula unui fals naţionalism populis20140621_131015t şi radical, sunt exponente ale unor interese pe care liderul legionar le localizează în zona serviciilor secrete ruse. În opinia sa, multe din organizaţiile naţionaliste care au luat amploare în Europa de Vest sunt tributare acestui fenomen, făcând jocurile regimului criptosovietic al lui Putin, de destabilizare a Europei. Nici statul român, dar nici legionarii supuşi interdicţiilor nu vor putea controla acest fenomen. Florin Dobrescu consideră cel puţin ciudat faptul că legionarii şi TPT sunt singurii vizaţi de represaliile sistemului politic şi judiciar, deşi ei au fost primii colaboratori ai NATO şi structurilor occidentale de după război în lupta împotriva ocupaţiei comuniste.

La ceremonia religioasă de la Ţigăneşti au participat tineri naţionalişti şi simpatizanţi ai fenomenului legionar, dar şi reprezentanţi ai mănăstirii Petru Vodă, luând cuvântul monahul Teodot.

Ulterior, toţi cei prezenţi s-au oprit la Tâncăbeşti, la troiţa de pe locul unde a fost asasinat Corneliu Zelea Codreanu.

Sursa: Buciumul