Liderul unui partid de extrema-dreapta din Austria, Heinz-Christian Strache, i-a spus premierului turc Recep Erdogan sa stea acasa, inaintea unui miting controversat al alegatorilor turci din Viena, care urmeaza sa fie organizat pe 19 iunie.

” (Acest mars – n.red) este doar o campanie de propaganda pentru Erdoganistanul lui. Cred ca este alarmant”, a declarat presedintele Partidului Libertatii (FPOe), duminica, pentru cotidianul Osterreich, scrie Hurriyet.

Turcia: Opt morti la alegeri, Erdogan le-a aplicat o „palma otomana” opozantilor

„Nu avem nevoie de Erdogan in Viena. Ii spun chiar acum: Erdogan, stai acasa!”, a insistat Strache, acuzandu-l pe prim-ministrul Turciei ca vrea sa construiasca o „societate paralela” in Austria.

Se asteapta ca Recep Erdogan sa organizeze un mars in Viena, pe data de 19 iunie, eveniment vazut drept o incercare de a atrage voturile din strainatate pentru alegerile prezidentiale din Turcia, care se vor desfasura in august, cu toate ca nu si-a anuntat pana in acest moment candidatura. Aproximativ 100.000 de turci cu drept de vot traiesc, in prezent, in Austria.

Erdogan, avertisment pentru Piata Taksim: Nu veti mai face ca anul trecut!

Luna trecuta, la un mars similar organizat in Germania au participat circa 20.000 de sustinatori ai premierului turc. Insa mitingul a atras si in jur de 40.000 de protestatari, care au numit partidul condus de Erdogan fascist si anti-democratic.

Pana in ascest moment, nu a fost stabilita vreo intalnire intre Erdogan si oficialii austrieci. „Daca vrea sa vina aici intr-o vizita oficiala, sigur ca poate. Dar nu se va intalni cu niciun politician in timpul vizitei sale la Viena”, a completat Strache, al carui partid este anti-imigranti si anti-islam.