Fratele presedintelui, Mircea Basescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, vineri seara, dupa ce joi seara fusese retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. Decizia a fost data de magistratii Tribunalului Bucuresti.

Fratele presedintelui a pledat nevinovat, vineri, in fata judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti. El a dat declaratii in fata judecatorilor, dar a spus ca nu recunoaste acuzatiile de trafic de influenta care i se aduc.

Mircea Basescu a pledat nevinovat in fata judecatorilor

Mircea Basescu a fost adus in jurul orei 14.00 la sediul instantei, iar dezbaterea cazului sau a inceput la ora 14.30. In jurul orei 14.55, sedinta s-a suspendat, reluandu-se la ora 15.30.

Sedinta de judecata s-a terminat in jurul orei 20.00, iar instanta de la Tribunalul Bucuresti a ramas in pronuntare. Desi mandatul de retinere pe numele lui Mircea Basescu a expirat la ora 19:05, intrucat sedinta nu se terminase pana la acea ora, fratele presedintelui a preferat sa ramana in sala, asteptand decizia magistratilor.