Marşul pentru Normalitate al organizaţiei Noua Dreaptă s-a desfăşurat, timp de aproximativ două ore, de la Piaţa Victoriei la Dealul Patriarhiei, participanţii promovând în discursurile lor „starea de normalitate” şi cerând „interzicerea relaţiilor homosexuale”.

Aproximativ 50 de persoane au participat la această manifestaţie organizată de Noua Dreaptă, scrie Mediafax.

Sâmbătă, după ora 11.00, participanţii s-au adunat în Piaţa Victoriei, cu steaguri ale organizaţiei şi bannere cu mesaje ca „Împotriva homosexualităţii. Pentru normalitate”, „Bucureşti nu este Sodoma”, „Nu căsătoriilor şi adopţiilor homesexuale”, „Raportul Lunacek, ruşinea Europei” sau „Azi homosexualii, mâine poligamii. Stop! Căsătoria = un bărbat + o femeie”.

Într-un mesaj de pe mai multe pancarte – „Homovision, ruşinea Europei”, s-a făcut referire şi la faptul că Eurovisionul a fost câştigat în acest an de cântăreţul travestit Conchita Wurst, din Austria, al cărui chip a fost reprodus în mijlocul unui semn de „Interzis”.

După ora 12.00, participanţii au pornit în marş pe Calea Victoriei, unde traficul a fost restricţionat pentru manifestaţie, mergând apoi pe prima bandă, pe Splaiul Independenţei până la Dealul Patriarhiei, unde, unii dintre ei au ţinut mici discursuri promovând „starea de normalitate” şi cerând „interzicerea relaţiilor homosexuale”.

Liderul organizaţiei Tudor Ionescu le-a declarat jurnaliştilor, înaintea începerii marşului aflat la cea de-a 10-a ediţie, că acesta are menirea de a opri manifestaţii precum Gay Fest sau Bucharest Pride, care, în opinia sa, jignesc bucureştenii şi nu le fac cinste.

Ionescu a mai arătat că marşul din acest an este îndreptat şi împotriva Raportului Lunacek, prin care, consideră el, „se face în continuare lobby” pentru minoritatea homosexualilor, „avantajată în detrimentul altora”.