În meciul de debut al grupei E, Argentina a câştigat, scor 2-1, contra Bosniei. A fost partida care a consemnat cel mai rapid autogol din istoria unui Campionat Mondial şi în care Messi a reuşit să marchete primul său gol pe tărâm brazilian. În ciuda diferenţei de pe tabela de marcaj, în multe momente ale meciului bosniacii au fost egalii argentienilor

Isterie în jurul Argentinei există încă de pe vremea lui Maradona, dar parcă în ultimul timp s-a amplificat şi mai mult odată cu apariţia la naţională a lui Messi, a lui Aguero sau Di Maria, toţi jucători emblematici la echipele de club, care au pierdut numărul recordurilor pe care le-au doborât. Sosită în Brazilia în calitate de mare favorită şi având un meci de debut în faţa Bosniei, echipă calificată pentru prima oară la un Campionat Mondial, Argentina a intrat pe Maracana, stadionul pe care se va juca finala de la turneul final, plină de încredere. Şi de ce nu ar fi făcut-o? Aveau suportul fanilor şi o valoare incontestabil mai mare decât a adversarilor săi. Nu trecuseră decât 144 de secunde şi deja se crea istorie în Brazilia, bosniacii marcând în proprie poartă prin Kolasinac, acesta trecându-şi numele în topul celor mai rapizi jucători care au înscris un autogol la turneu final. Niciun fel de mândrie în asta, suntem siguri. Argentinienii erau pe val şi gândul deja zbura la un final de partidă cu un scor pe tabelă care avea să îi înjosească pe bosniaci. Dar uităm mereu că fotbalul are capacitatea de a ne surprinde, iar naţionala lui Susic nu s-a lăsat impresionată de numele jucătorilor pe care îi avea în faţă. Şi ce dacă Messi a câştigat de atâtea ori Balonul de Aur? Asta nu îl face mai presus de oricine. Pe rând, Dzeko şi Hajrovic au încercat poarta lui Romero şi au adus, uşor, dar sigur, restul echipei în careul argentinienilor, făcându-i pe suporterii de pe Maracana să îngheţe în anumite momente. Debutanta nu a căzut psihic, deşi nu a avut norocul de partea ei în primele secunde de la un turneu final, asta în timp ce Argentina nu a făcut altceva decât să îi facă pe specialişti să se întrebe dacă nu cumva s-au pripit atunci când au considerat-o cel puţin semifinalistă în Brazilia.

Potrivit statisticilor, Messi a reuşit în meciul contra Bosniei ceea ce nu a putut Maradona: a înscris din afara careului la un Campionat Mondial

Şi totuşi, Messi este Messi

Maradona l-a sunat pe jucătorul Barcelonei pentru a-i transmite să fie el însuşi, să nu se gândească la suporteri sau la presă şi să îşi facă jocul care l-a făcut celebru ani la rând. Doar că Messi nu a reuşit mare lucru în prima repriză, iar în minutul 63 a fost fluierat de fani după o preluare greşită şi nelalocul ei pentru căpitanul Argentinei. Nu ştim dacă discuţia cu Maradona i-a venit în minte atunci acestuia, cert este că două minute mai târziu, după o combinaţie frumoasă de pase cu Higuain, Messi a majorat scorul cu un şut imparabil din afara careului. Iar totul părea să revină la normal. Jucătorul Barcelonei nu mai greşea pase, suporterii nu mai fluierau, ci îi scandau numele, iar specialiştii o puseseră din nou pe Argentina pe lista favoritelor. Totul se schimbase în doar două minute. Şi totuşi, Campionatul Mondial din acest an pare să reuşească să ne surprindă. După o perioadă de rătăcire, bosniacii au insistat din nou şi Ibisevic a marcat primul gol din istoria naţionalei sale la un turneu final. Păi ce? Doar Messi să conteze în topuri? Finalul a fost unul e foc pentru argentinieni, care au răsuflat uşuraţi la fluierul final al arbitrului.

Pe hârtie, Bosnia nu avea nicio şansă la începutul partidei. Şi totuşi, după 90 de minute, am rămas toţi cu întrebarea . Argentina nu a arătat bine şi dacă va mai continua să se bazeze pe un Messi inconstant, probabil că va dezamăgi la acest turneu final. De cealaltă parte, Bosnia şi-a atras simpatizanţi datorită jocului curajos şi, cine ştie, poate că vor produce surpriza grupei E.

Sursa: Pro Sport