La cea de-a doua întâlnire de la Tiff Lounge, jurnalistul Mihnea Măruță a avut-o ca invitată pe actriţa Olimpia Melinte. Actriţa este prezentă la TIFF cu 3 proiecte: Canibal (regia Manuel Martín Cuenca, premiat pentru Cea mai bună imagine – Premiile Goya 2014 şi la festivalul de la San Sebastian 2013), #Selfie (regia Cristian Iacob) şi O lume nouă (regia Luiza Pârvu) prezentat în cadrul Zilelor Filmului Românesc: scurtmetraje.

Pe coloana sonoră a filmului Canibal (2014) apare o melodie de-a lui Grogore Leşe. Întrebată fiind despre cine a propus-o, Olimpia Melinte a povestit cum regizorul i-a cerut să îi recomande o piesă tradiţională, ceva care să ii aducă aminte de bunici sau ceva ce ascultau parinţii ei acasă. Ea i-a trimis regizorului piese cântate de Grigore Leşe şi de Maria Tănase, iar acesta a ales piesa care apare pe coloana sonoră fără ca aceasta să aibă vreo legătură cu subiectul filmului. Melodia a fost aleasă pentru că regizorului i-au plăcut foarte mult versurile, mesajul transmis şi linia melodică.

1 071

Olimpia Melinte este din generaţia actorilor tineri, ea a studiat actoria în liceu și facultate. Are o diplomă de master în Arte Dramatice de la Universitatea de Arte „George Enescu” Iași. A jucat pe scena Teatrului Național din Iași în multe producții de teatru. Debutul cinematografic l-a avut în 2010 în filmul Cele ce plutesc în regia lui Mircea Danieliuc. Acest rol i-a adus două nominalizări la Premiile Gopo 2010 pentru Cea mai bună actriţă într-un rol principal şi „Tânără Speranţă”.

Întâlnirea de miercuri, 4 iunie va fi cu Tudor Giurgiu, președintele TIFF și Alexandru Belc, regizorul documentarului Cinema, mon amour.

Alina Maria Iuga