Un barbat din Surrey, Marea Britanie, a pariat 400.000 de lire sterline (aproape 500.000 de euro) pe faptul ca scotienii vor vota impotriva independentei tarii fata de Regatul Unit.

Referendumul pentru independenta Scotiei urmeaza sa aiba loc in luna septembrie, iar barbatul care a pariat la o casa William Hill, din sud-vestul Londrei, ar urma sa aiba profit de 100.000 de lire sterline, scrie Descrier.

Independenta Scotiei, platita in lire sterline sau dolari?

Purtatorul de cuvant al William Hill, Graham Sharpe, a spus ca acesta pare a fi cel mai mare pariu politic facut vreodata.”Recordul precedent era de 200.000 de lire sterline, tot pe un vot negativ in referendumul scotian, iar aceeasi suma a fost pariata de un client pe faptul ca David Cameron va deveni liderul conservatorilor”, a declarat Sharpe.

Dupa aceste pariuri, cota pentru „nu” la referendumul scotian a scazut la 1/5, in timp ce aceea pentru „da” este de 10/3.

Cum ar putea arata steagul Marii Britanii, daca Scotia obtine independenta

Un referendum pentru independenta Scotiei fata de Marea Britanie va avea loc pe 18 septembrie, iar intrebarea la care vor fi nevoiti sa raspunda alegatorii este „Ar trebui Scotia sa fie o tara independenta?”. Peste 4 milioane de oameni au drept de vot la aceste alegeri.

Sursa: Ziare.com