În parohia “Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca s-a desfășurat miercuri, 11 iunie 2014, de la ora 12:00, programul cultural-religios „Hristos, ajutorul meu”, aflat la a IV-a ediţie. La eveniment au luat parte circa 200 de elevi de la trei şcoli din municipiu, și anume Liceul Teoretic “Eugen Pora”, Şcoala Gimnazială “Iuliu Haţieganu” și Colegiul Naţional “George Bariţiu”. Acțiunea a început cu o rugăciune și cuvântul reprezentantului Arhiepiscopiei Clujului, inspectorul de cateheză, părintele Liviu Vidican-Manci. Tot în debutul programului, directorul Liceului “Eugen Pora”, prof. Dorina-Maria Borza a vorbit despre istoria și roadele acestui concurs anual, organizat de parohia ”Adormirea Maicii Domnului”.

Din program a făcut parte piesa de teatru „Sfântul”, o pantomimă despre relația unui sfânt cu semenii săi, poezii religioase și pricesne, sub coordonarea profesoarelor Maria Suciu,Adriana Rotar și Cristina Marina de la Liceul “Eugen Pora”. Școala Gimnazială “Iuliu Haţieganu” a susținut un montaj inedit de poezii, rugăciuni și pricesne despre Pogorârea Duhului Sfânt și lucrarea acestuia în viața omului, coordonat de prof. Adriana Gavriluțiu. Colegiul Naţional “George Bariţiu” a fost reprezentat de grupul folcloric CIULEANDRA, coordonat de prof. Maria Leșe. Momentul muzical intitulat „’Naintea ta, Iisus iubit” a cuprins pricesne și poezie în sunete de toacă.

Înainte de premiere, domnul Valentin Vesa, secretarul Mitropoliei Clujului, a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, care nu a putut fi prezent, și le-a împărtășit copiilor o frumoasă povestire despre planurile omenești și planul lui Dumnezeu.Premierea elevilor participanți la concursul „Hristos, ajutorul meu”,a fost așteptată cu drag de toți participanții, care s-au bucurat de diplome primite din partea școlii, cărți de rugăciune din partea Arhiepiscopiei și dulciuri din partea parohiei. De asemenea, cei prezenți au avut prilejul de a admira expoziția cu titlul „Artă florală și design” organizată de ing. Ioana-Sorina Cadar și expoziția de artă ceramică a Universității de Artă și Design, coordonată de asist.dr.Adina Toader în colaborare cu studenții facultății.

Programul s-a încheiat prin adresarea cuvântului de mulțumire a părintelui paroh Dan Hognogi, care a subliniat importanța organizării acestui program cultural-religios pentru parohie, elevi și instituțiile de învățământ colaboratoare.

Grigore Sâmboan, Sursa: Radio Renasterea