Persoanele care protestau duminică seara la ambasada Rusiei de la Kiev au adus la reprezentanţă coroane de flori pe care scria „pentru (preşedintele rus) Vladimir Putin”, relatează agenţia ucraineană UNIAN.

Potrivit UNIAN, protestele continuă într-un mod paşnic, după ce sâmbătă manifestanţii au reuşit să dea jos steagul rus de pe clădire, să răstoarne maşini şi să spargă mai multe geamuri ale ambasadei.

În faţa reprezentanţei se află, de asemenea, mai mulţi poliţişti şi pompieri.

Protestele la ambasada rusă de la Kiev au izbucnit după ce insurgenţi din estul Ucrainei au doborât, sâmbătă dimineaţă, un avion de transport militar ucrainean în zona oraşului Lugansk, omorând peste 49 de persoane.

Ministerul rus de Externe s-a declarat „indignat” de acţiunile protestatarilor şi a cerut Kievului să ia măsuri pentru a garanta securitatea deplomaţilor ruşi pe teritoriul Ucrainei.

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a apreciat că protestele violente din faţa ambasadei Rusiei de la Kiev au fost iniţiate cu scopul de a ocupa clădirea reprezentanţei şi de a provoca o „vărsare de sânge”.

Sursa: Mediafax