Jurnalistul Rareș Bogdan intenționează să-l acționeze în judecată pe scriitorul Liviu Andrei, membru al Uniunii Scriitorilor din România, pe care îl acuză de defăimare pentru un text în care vorbește despre „Transilvania asta jegoasă” și cere „actualizarea” Tratatului de la Trianon.

„Îl acționez în judecată pentru defăimare, pentru că eu, ca român, mă simt jignit de astfel de personaje și astfel de personaje trebuie târâte în Tribunale. Cănd jignești identitatea națională a acestei națiuni, plătești (..) N-are nimeni voie să-și bată joc de România”, a afirmat jurnalistul Realitatea TV, miercuri seară, în timpul emisiunii pe care o prezintă, „Jocuri de Putere”.

Într-un text care a stârnit consternare și revoltă pe rețelele de socializare, tânărul scriitor Liviu Andrei a jignit Transilvania și pe locuitorii acesteia.

„Vreau ca România să devină principat! Nu mai vreau Transilvania asta jegoasă la mine-n țară! Nu mai vreau țiganii lu’ șasăcai, bozgorimea clujeană hrănită din ieslea magazinului Sora, ardelencele urâte, bărbătoase la chip și curve-n copite și oamenii ăia ba uriași și molâi, ba salcoți la Emil Boc, de nu știe nici dreacu ce rasă sunt!”, își începe Liviu Andrei textul publicat pe Facebook.

Liviu Andrei este membru al Uniunii Scriitorilor din România, instituție care până la acest moment nu a avut nicio reacție față de cele scrise de scriitorul din Caracal.

„Numai rău ne-a adus Transilvania asta! Ducă-se, mânca-o-ar dracii și toți demonii lui Sabin Gherman, că până ș-ala și-a făcut școala securistă la Craiova! S-o ia ungurii și le dăm și Oltenia țigănească, că doar nu-i lăsăm fără grâu! Nu mai vreau să ne hrăniți cu produsele voastre ungurești! Nu mai vreau UDMR la mine-n Principat! Duceți-vă la mare la Balaton, no hai! Transilvania are literatură proastă, scriitori de cazan din căscaturi de castel, pișat de rastel de baroni și grofoi cu scrot de tablă! Eu nu mă simt bine acolo! Nu e România! Să muriți în saivane violați de batali! Transilvănenii ne-au scris toate manuelele alternative de până acum. De la Cluj, Sibiu și Brașov s-a început modificarea istoriei și inversarea valorilor… Îmi bag p…-n Ardeal și-n istoria voastră ungurească, masonică și de altă sorginte ghiavolească! Nu vă mai vreau! Îmi e scârbă! Să vă luați Harghita și Covasna și să vi le băgați în c…! Viză, tată! Luați-vă munții scârboși că oricum vă iau ungurii pădurile și resursele! Nu mai vreau Calul Troian la mine-n țară! Să actualizăm Trianonul ca să putem respira și noi că ne-ați călcat pe cap! Vreți ungurieni? Luați-vă și alipiți-vă de ei! Oricum, toate râurile din Ardeal se varsă-n Tisza… Reflectați la asta! ROG RECENSĂMÂNT !!!!!”, scrie Liviu Andrei.

Iordachescu Ionut, Sursa: DCNews