Conform unor surse din DNA, fostul subprefect Mihnea Iuoraş, şi fostul subofiţer SRI, Anca Albu, ar fi fost „prieteni intimi”. Albu este acuzată de procurori că ar fi dezvăluit informaţii secrete despre activităţile de supraveghere ale preşedintelui CJ, Horea Uioreanu. Mihnea Iuoraş neagă existenţa unei relaţii intime.

Fostul subprefect al Clujului, Mihnea Iuoraş, acuzat că i-a transmis preşedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu, informaţii clasificate obţinute de la Anca Albu, subofiţer SRI, cu care ar fi avut o relaţie amoroasă, susţine Evenimentul Zilei. „Răzvan Pop (consilierul lui Horea Uioreanu-nr) a mai povestit şi despre faptul că ofiţerul SRI a fost în relaţii foarte apropiate cu subprefectul Mihnea Iouraş, fiind la un moment dat prieteni intimi”, se arată în cotidian. „Sunt nevinovat. Mă pun la dispoziţia justiţiei pentru a mă cerceta. Nu am avut nicio relaţie amoroasă cu Anca Albu, nu ştiu de unde au scos aceste informaţii”, a declarat pentru „Adevărul”, subprefectul Mihnea Iuoraş. El a decis să nu mai comenteze pe marginea dosarului. Iuoraş şi-a dat demisia din postul de subprefect după arestarea lui Uioreanu, fiind unul dintre cei aflaţi în cărţi pentru noua echipă de conducere a PNL Cluj, care urma să revigoreze filiala partidului. „ Am fost solicitat de către domnul Marius Nicoară, senator şi vicepreşedinte al PNL, să mă alătur noii echipe de conducere a PNL pentru a reconstrui mişcarea liberală clujeană grav afectată, din păcate, în ultimele zile de evenimente pe care le ştim cu toţii“, a suţinut Iuoraş la data de 30 mai. Astăzi el a declarat: „Nu vizez nicio funcţie în cadrul PNL Cluj, o să-i ajut, dar nu voi candida”. De ce este acuzat Iuoraş Fost subprefect al Clujului, Mihnea Iuoraş, este cercetat de DNA – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, săvârşită în formă continuată; Concret el este acuzat că a transmis preşedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu, informaţii obţinut de la Anca Elena Albu, fost subofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii – Direcţia Judeţeană de Informaţii Cluj. Informaţiile se refereau la faptul că Uioreanu era vizat de acţiuni de supraveghere ale SRI.

În dosar este cercetat şi Horea Uioreanu pentru insigare la săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, săvârşită în formă continuată; Procurorii arată că scopul urmărit de către inculpată prin divulgarea acestor informaţii a fost obţinerea transferului în cadrul Serviciului de Informaţii Externe, cu mijlocirea directă a preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj.

Sursa: Adevarul