Cercetaşii României filiala Cluj-Napoca invită toţi clujenii la Festivalul Luminii care se va desfăşura sâmbătă, 14 iunie 2014 începând cu orele 21.30 în Parcul Central.

De 10 ani Cercetaşii României filiala Cluj-Napoca organizează pentru clujeni un festival mai aparte. Spun că este mai aparte pentru ca este axat crearea unei atmosfere timp de 2 ore care te face să te bucuri de nişte lucruri pe care altfel le-ai fi trecut cu vederea. De altfel moto-ul acestui festival este “Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte”.

Ideea acestui Festival s-a concretizat în anul 2004 atunci când un grup de cercetaşi clujeni şi-au unit forţele şi au realizat prima ediţie a festivalului pe lacul din Parcul Central. Au numit-o “Seara viselor împlinite”. Festivalul s-a desfăşurat şi anii următori iar de la an la an a crescut exponenţial ajungând de la 200 de lumânări aprinse în anul 2004 la câteva mii în anul 2007. În anul 2008 ideea festivalului a fost preluată la nivel naţional de Cercetaşii din alte 9 centre locale. Cu acea ediţie festivalul pronit de la Cluj-Napoca a devenit un festival naţional.

Alina Maria Iuga