Simona Halep s-a calificat in premiera in optimile de finala ale turneului de la Wimbledon, dupa ce a invins-o pe Belinda Bencici in doua seturi, scor 6-4, 6-1.

Dupa o asteptare de cateva ore din cauza ploii, Simona Halep a inceput in cele din urma meciul cu Belinda Bencici pe un teren secundar de la Wimbledon.

Romanca a primit o replica artagoasa din partea adversarei de doar 17 ani, iar primul break a fost decis de un singur break, in game-ul al cincilea.

Belinda Bencici, marea speranta a tenisului elvetian, s-a agatat de fiecare punct si a luptat pana la epuizare, dovedindu-se o nuca tare in primul set.

In schimb, in setul secund Halep a fost mult mai determinata, a avut o agresivitate sporita, iar acest lucru a ajutat-o sa faca break inca din primul game.

Acest lucru a demoralizat-o pe Bencici, care a mai pierdut inca un serviciu, iar Halep s-a desprins la 4-1. In cele din urma, romanca a castigat setul secund cu 6-1, dupa un nou break, si a obtinut calificarea in optimi.

In optimile de finala, Simona Halep o va intalni pe castigatoarea duelului dintre Vera Zvonareva si Zarin Diyas, care se disputa in aceste momente.

Simona Halep si-a asigurat un cec in valoare de 117 mii de lire sterline pentru calificarea in optimile de finala.