Federația Română de Fotbal (FRF) și comisiile care lucreayă în cadrul acesteia sunt depășite de situație, iar viitoarea ediție a Ligii I de fotbal ar putea începe cu întârziere.

Nici până în acest moment FRF nu a omologat rezultatele din ultima ediție de campionat în divizia secundă, seriile 1 și 2. Astfel, Poli Iași, Rapid București, CSU Craiova și ASA Târgu Mureș, echipe care și-au câștigat în teren dreptul de a evolua în viitoarea ediție de campionat în primul eșalon, nu au fost validate.

În mod normal Poli Iași și ASA Târgu Mureș nu ar trebui să aibă probleme, dar în cayul celor de la Rapid, FRF așteaptă deciyia de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), în ceea ce privește contestația depusă de clubul bucureștean cu privire la planul de reorganizare a clubului, întocmit în urma intrării în insolvență.

Craiovenii au o situație și mai delicată. Gruparea sportivă a fost înființată în vara anului trecut și, conform regulamentelor FRF, nu ar avea drept de promovare decât după trei sezoane jucate în diviziile inferioare.

Însă, reprezentanții forului de la București au trimis pe adresa clubului din Bănie o ”invitați” de a se înscrie în prima ligă.

Invitația a fost contestată de cei de la CSM Râmnicu Vâlcea. Și contestația Rapidului a fost contestată de gruparea FC Clinceni, ocupanta locului 3 în seria 1 a Ligii a II-a, care speră astfel, să obțină dreptul de a juca în elita fotbalului românesc.

Toate aceste nereguli au fost sesizate de Daniel Stanciu, președintele formației din Transilvania (ASA) însă, nimeni de la FRFR nu a luat nicio măsură până acum.

Conform programului stabilit de FRF noua ediție de campionat ar trebui să înceapă în data de 25 iulie.

Paul Panait