Steagul secuiesc flutură în continuare pe zeci de instituții publice din județul Harghita, de la primării la școli și grădinițe, fără ca actualul prefect să inițieze vreo procedură legală pentru a aplica legea în aceste cazuri.

Refuzul prefectului județului Harghita de a aplica legea în cazul arborării steagului secuiesc pe instituțiile publice din județ este unul documentat deja (documentul aici). Tocmai acest refuz îi garantează scaunul de prefect. Dacă în județul Covasna au fost schimbați doi prefecți care au îndrăznit să aplice legea în cazul steagului secuiesc arborat pe clădiri publice, primul fiind dr. Codrin Munteanu, urmat de Dumitru Marinescu, în Harghita prefectul Jean-Adrian Andrei rezistă în funcție tocmai datorită refuzului său de a aplica legea.

Doar că Jean-Adrian Andrei nu e singur de capul lui. Andrei a fost uns prefect la propunerea actualului ministru al Apărării, Mircea Dușa, cel care controleză partea românească a județului și care este, potrivit premierului Victor Ponta, puntea de legătură dintre PSD și UDMR.

Primaria-Porumbeni-steag-secuiesc-iunie-2014

Dacă în județul Covasna există deja mai multe sentințe definitive și irevocabile prin care primari UDMR și PCM au fost obligați să dea jos steagul secuiesc de pe instituțiile publice (o situație completă aici), în județul actualului ministru al Apărării steagul secuiesc flutură fără probleme, prefectul uns de Mircea Dușa fiind în fapt un garant al arborării steagului secuiesc.

Dan Tanasa