Femeile care consumă din plin carne roșie în tinerețe au un risc crescut să se îmbolnăvească de cancer de sân, studiile confirmă.Studiul a fost efectuat pe 89.000 de femei cu vârste între 24 și 43 de ani. Potrivit BBC, cele care consumă carne roșie au un risc cu 20% mai mare să sufere de cancer în viitor.

„Înlocuirea cărnii roșii cu o combinație de legume, fructe uscate și peste poate reduce riscurile cancerului de sân”, au scris cei de la BBC, deși alți experți spun că mii de alte studii nu au reușit să demonstreze legătura dintre alimentație și cancerul de sân.

„Vegetarienii nu au un risc de cancer de sân mai mic decât nonvegetarienii”, spun, însă, cercetătorii de la Harvard. Aceștia consideră însă că, pentru a preveni cancerul de sân. trebuie să avem grijă ce mâncăm în anii tinereții, până a rămâne prima dată însărcinate.

Monica Popa, Sursa: Yahoo Celebrity