Aproximativ 50 de echipaje se vor alinia la startul ediţiei 2014 a Transilvania Rally, etapă cuprinsă în calendarul campionatului naţional de raliu, care va avea o lungime totală de 461 km, dintre care 123 km împărţiţi în 12 probe speciale.

Sportivul Marco Tempestini, unul dintre organizatori, a precizat că la linia de start a etapei vor fi ambalate ultimele generaţii de motoare, care participă la mari competiţii naţionale din Europa.

La ediţia din 2014 au fost amenajate 4 speciale complet doi, dintre care şi una pentru centura ocolitoare a Floreştiului, de la ieşirea din cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca, pe un drum de macadam.

Joi, 19 iunie, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca vor fi prezentate maşinile concurente, va avea loc un eveniment dedicat copiilor, cu premii în îngheţată, iar de la ora 20:00 va avea loc startul festiv al raliului, după o paradă pe străzile oraşului, de la ora 19:15, care porneşte de la Polus.

Vineri, 20 iunie, este prima zi oficială din cursă. Startul se dă la Polus, la 19:30, iar ziua ca cuprinde trei probe speciale, la Făget, Turda şi Ciurila.

Sâmbătă, 21 iunie este cea mai lugă zi de concurs. Startul se dă la ora 08:30, la Polus, iar în program sunt incluse 9 probe speciale: dotă treceri pe specialele Tarniţa, Beliş, Râşca şi Floreşti (centura ocolitoare, cu începere de la ora 13:13), plus superspeciala de la Polus.

Premierea are loc cu începere de la ora 21:30.