Beat la volan, tânărul de 23 de ani a dat, sâmbătă noaptea, cu maşina peste un bărbat de 48 de ani. Şoferul a fugit de la locul faptei, însă a fost identificat în scurt timp. El a fost reţinut pentru 24 de ore.

Sâmbătă noaptea, la 00:05, pe DJ 109A, în localitatea Vechea, a fost găsit decedat un bărbat de 48 de ani, din comuna Chinteni, ca urmare a unui accident rutier. Conducătorul autovehiculului a părăsit locul faptei, fără încuviinţarea Poliţiei. Poliţiştii rutieri, în scurt timp de la sesizare, în urma investigaţiilor desfăşurate, au identificat şi depistat conducătorul auto, stabilind că ar fi fost implicat un tânăr de 23 de ani, din municipiul Cluj-Napoca.

Cercetările efectuate la faţa locului au relevat faptul că peste trupul bărbatului decedat s-a trecut cu anvelopele unui autovehicul, care cicula prin localitatea Vechea, dinspre localitatea Deuş.

Beat la volan

În urma depistării, conducătorul a fost testat cu aparatul etilotest şi a reieşit faptul că a condus autovehiculul sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Faţă de bărbatul de 23 de ani s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ucidere din culpă”, „părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie” şi „conducerea unui vehicul cu sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, fapte prevăzute de Codul penal.

Acesta urmează a fi prezentat instanţei competente cu propunere de arestare preventivă. În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate starea de fapt şi toate circumstanţele în care s-a produs accidentul rutier, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Remus Florescu, Sursa: Adevărul