Desigur vorbim despre funcţii ocupate în cadrul aparatului de stat, adică se joacă de-a alianţele pe taxele plătite de români.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta a anunţat astăzi că dintre cele 3 partide care formează USD, doar social-democraţii vor ceda funcţii către PPDD.

Un efort mare în vremuri grele din punct de vedere politic, însă iată ce-şi transmiteau cei doi (VIctor Ponta şi Dan Diaconescu) cu prilejul cascadoriei numite privatizarea Oltchim:

V. Ponta, 2012: „În absolut orice ţară dacă dumneavoastră, jurnalist, eu, deputat, sau oricine altcineva vă duceţi la o bancă cu documente false sau vă duceţi la o licitaţie publică şi depuneţi o ofertă falsă, în acea seară ar trebui să dormiţi la Poliţie”.

V. Ponta, 2012: „După cum vedeţi, trebuie să reparăm noi toate hoţiile şi toate relele făcute de către PDL: cea mai mare hoţie, ani de zile de căpuşare a Oltchimului de către firmele PDL, sute de milioane de Euro din bani publici băgaţi de hoţul hoţilor, domnul Videanu. Aţi văzut ca cu o zi înainte de licitaţie domnul Videanu şi cu domnul Roibu aranjau cum să facă lucurile la Oltchim şi, bineinteles, în înţelegere politică cu Dan Diaconescu, pentru a încerca să acopere urmele fraudelor uriaşe făcute de PDL la Oltchim”.

V. Ponta, 2012: „Oricine câştigă are între 5 şi 10 zile să depună banii. Oferta era de 203 milioane de lei, dacă nu mă înşel. Am o singură speranţă în numele a milioane de oameni: că nimeni nu-şi bate joc de ei, dintre cei care au fost la licitaţie, şi că nimeni nu ne înşeală pe noi toţi. Pentru că dacă ne-a înşelat cineva şi a zis astăzi că are 203 milioane de lei de plătit şi după aceea şi încă câteva milioane de investit, şi ne-a înşelat, va răspunde în faţa legii. Dacă cumva cineva s-a gândit că se joacă cu chestia asta, o să se ardă foarte tare„.

V. Ponta, 2012: Premierul Victor Ponta a declarat, comentând candidatura liderului PP-DD Dan Diaconescu pentru un post de senator în Gorj, în colegiul său, că oamenii din Gorj sunt mari amatori de muzică şi de artă, nu de circ.

V. Ponta, 2012: Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că în ceea ce priveşte PPDD, nu ştie câţi dintre actualii parlamentari vor mai rămâne în partid, precizând că în acest moment formaţiunea nu are lideri deoarece Dan Diaconescu este plecat în Laponia după „Moşi Crăciuni” ciocoi.

Dan Diaconescu, 2012: „Pinocchio minte în ţara asta, să-l căutăm în continuare pe Geppetto, nu ştiu dacă este Traian Băsescu”, a spus Dan Diaconescu. „E normal ca statul român să-şi distrugă marfa înainte să o vândă? Ponta este penal, să închidă un combinat înainte de a îl vinde este criminal„, a declarat Diaconescu, făcând referire la Oltchim.

Dan Diaconescu, 2012: „Dar eu prefer să fac şi închisoare din nou pentru eliberarea Oltchimului şi mai ales pentru eliberarea municipiului Târgu Jiu. (…) Eu cred că această citare vine astăzi ca urmare a tuturor celor întâmplate în Târgu Jiu. De vreo patru zile m-am mutat acolo, de vreo şase zile mi-am anunţat candidatura pentru circumscripţia Târgu Jiu în scopul de a-l înlătura pe Victor Ponta din actuala clasă politică şi pentru a scăpa poporul de unul din cei doi bandiţi, ciocoi importanţi, e vorba de tandemul Victor Ponta-Traian Băsescu, tandem ce face rău României”.