Peste 1000 de credincioşi ortodocşi, unii îmbrăcaţi în straie tradiţionale, s-au adunat în jurul Catedralei Ortodoxă Mitropolitană din Cluj-Napoca, pentru a participa la procesiunea de Rusalii, închinată Pogorârii Duhului Sfânt.
La slujba condusă de ÎPS Mitropolit Antrei au luat parte zeci de preoţi, care purtau în mâini spice de grâu.
Ploaia torenţială, însoţită de gheață, a amânat pentru scurt timp procesiunea de Rusalii, care are loc pe traseul Piaţa Avram Iancu – Bvd. 21 Decembrie – Piaţa Unirii – Bvd. Eroilor – Piaţa Avram Iancu.
În ciuda faptului că vântul puternic le-a rupt umbrelele, creştinii au rămas neclintiţi până când ÎPS Andrei a anunţat că procesiunea se amână până la domolirea vremii.
6 Responses to “[VIDEO] Ploaia torenţială, cu gheaţă, a întrerupt procesiunea de Rusalii de la Catedrala Ortodoxă Mitropolitană”
Gheață nu ghiață, vai de voi jurnaliști agramați.
E mai bine cu ”ghiață” când suntem ardeleni. Limba lui Sabin Gherman aparține Mitteleuropei, civilizația impusă cu tunul pe bisericile ortodoxe și roata pe care se trag patrioții, și nu admite diftongul ”ea” specific ciobanilor din Albania care au trecut Carpații nu știu când…
Dacii (traco-getii) stramosii romanilor (munteni, moldoveni, basarabeni, banateni, transilvaneni, bucovineni si altii) aveau urmatoarea imagine a dusmanului. Pentru ca erau oameni de aci (D ACI) , aveau turme de oi si de vite. Dusmanu lor erea lupul .Cand stana era atacata de lupi ciobanii luau o piele de lup si o agatau in bat.Atunci alti ciobani vedeau de pe alt deal ca au venit lupii la stana si sareau toti sa omoare lupii.Lupii omorati li se lua pielea si se punea in prajina. De aici si cand erau atacati de popoarele migratoare se anuntau unii pe altii tot cu acest steag lupu in varfu prajinii care apoi a devenit drapelul dacilor de razboi, chemarea la lupta. – Cred ca mai nou steagul dacilor va fi pielea ursului pusa in batz.
Nimic, mai mult decat un "semn" al lui DUMNEZEU. Cand omul "tace", pietrele vor "vorbi".
Cafia.
Nici diftongul „oa” nu-l pot spune hungurii, precum si aceia care ii ajuta pe asiatici, stalcind limba romana, dupa cum obisnuesc bozzgorii sa graiasca („omeni’, „piciore”, etc.). Ca sa nu mai zic de dezacordurile de gen catastrofale („ora DOIsprezece) ori introducerea de cifre pt. a inlocui genul pronumelor („1 din 8 femei”) ori exprimarea la modul general, tocmai pt. a evita (prosteste!) dezacordurile de gen, eliminandu-se pronumele masculine sau feminine („a facut”, in loc de „el/ea a facut”), etc.