Zeci de copii au fost sărbătoriți pe 2 iunie 2014, la Muzeul Mitropoliei Clujului, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului. Organizată pentru al doilea an consecutiv, manifestarea a avut scopul de a celebra copilăria și viața și, potrivit consilierului cultural al Arhiepiscopiei Clujului, părintelui Bogdan Ivanov, de a aduce în spațiile Muzeului Mitropoliei veselie, curăție sufletească și bună dispoziție.

Evenimentul s-a bucurat și anul acesta de prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei care a asistat la spectacolul celor mici, iar la final le-a împărțit cadouri. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa le-a adresat atât celor mici cât și celor mari, scurte îndemnuri duhovnicești, spunându-le cum trebuie să trăiască viața: “La un moment dat Apostolii i-au zis Domnului Hristos: Doamne, cum trebuie să fie un cetățean al Împărăției Cerurilor? Iar Domnul Hristos a luat un copilaș, l-a pus în mijloc și a zis, de nu vă veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți intra în Împărăția cerurilor” (Mt 18, 3).
Între cei care au prezentat momente artistice s-au numărat elevi de la Seminarului Teologic Ortodox și copii de la Grădinița “Sf. Stelian”, îndrumați de educatoarele și învățătoarele lor.

Alexandra Andereș, Sursa: Radio Renasterea