A noua promoţie de absolvenţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a părăsit băncile şcolii marţi, 1 iulie 2014. Festivitatea de acordare a gradului profesional a avut loc la sediul şcolii, str. Corneliu Coposu nr. 89-91, tinerii agenţi fiind ajutaţi de către membrii corpului profesoral, familie şi prieteni să treacă mai uşor peste acest moment emoţionant din cariera lor.

Şeful promoţiei 2012-2014 este Princoschi Andreea-Larisa, din judeţul Arad, cu media 9,69, urmată de doi clujeni: Raita Darius-Iuliu, cu media 9,64, şi Deac Ovidiu-Marinel, cu media 9,61.

La festivitatea înălţării în grad au participat: Înalt Preasfinţitul Andrei Andreicuţ – Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului; comisar şef Hristache Trofin – director adjunct al Direcţiei Management Resurse Umane din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române; şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj – chestor de poliţie Tudor Grindean; primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc, precum şi alte oficialităţi judeţene şi locale şi parteneri educaţionali ai şcolii.

Cei 48 de absolvenţi au fost pregătiţi pentru specializarea Ordine Publică. În data de 7 iulie 2014, tinerii agenţi se vor prezenta la unităţile de repartiţie pentru a-şi începe activitatea.

Înfiinţată în anul 2004, şcoala de poliţie clujeană a pregătit până acum 9 promoţii de elevi, respectiv peste 1.800 de agenţi de poliţie.

În luna mai a acestui an, instituţia clujeană de învăţământ a sărbătorit 10 ani de la înfiinţare. În aceeaşi lună, şcoala a primit pentru a doua oară certificatul de ”Şcoală Europeană”, o reconfirmare a titlului câştigat în anul 2011 când Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a fost prima instituţie de învăţământ a Ministerului Afacerilor Interne care a dobândit acest certificat.

scoala de politie