În perioada 15 – 30 iulie 2014, se desfăşoară a XVI-a ediţie a Zilelor Culturale „N. Steinhardt (Monahul Nicolae Delarohia)”, după următorul program:

În perioada 15 – 29 iulie la Mănăstirile Rohia şi Rohiţa are loc Tabăra de pictură „Monahul Nicolae Delarohia”, la care participă pictori din toată Transilvania .

Marţi, 29 iulie, de la ora 14: 00, se va întruni Colectivul redacţional al Integralei „N. Steinhardt” cu directorul editorial al Editurii Polirom, pentru a lucra la volumele care vor apărea de acum înainte în cadrul Integralei „N. Steinhardt”, la Editura Polirom, în coeditare cu Editura Mănăstirii Rohia. De la ora 17: 00 se va săvârşi Parastasul de pomenire pentru Părintele Nicolae, în cimitirul Mănăstirii Rohia. În aceeaşi zi, de la ora 19: 00, la Mănăstirea Rohiţa va avea loc Masa rotundă cu tema: „N. Steinhardt – între ispita lecturii şi ispita confesiunii”.

Miercuri, 30 iulie, de la ora 11: 00, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, va avea loc vernisajul expoziţiei de icoane şi cruci realizate în cadrul Taberei de pictură, precum şi o expoziţie de artă fotografică, cu tema „Sfânta Cruce”. De la 11: 30 va avea loc lansarea cărţii „Drumul către Isihie. Ispita lecturii”, ultimul volum apărut în cadrul Operei „N. Steinhardt”, volum îngrijit de Irina Ciubotaru şi cu un studiu introductiv al Doamnei Tania Radu.

Arhim. Macarie Motogna, secretarul Fundației N. Steinhardt

Alexandra Andereș, Sursa: Radio Renasterea