În prezența Mitropolitului Andrei, cei peste 100 de absolvenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca au depus astăzi, 3 iulie 2014, jurământul de credință față de Biserica Ortodoxă. Momentul solemn a avut loc în Capela din incinta Campusului Teologic „Nicolae Ivan”. La ceremonie au participat membrii din conducerea insituției precum și profesori din cadrul acesteia. La îndrumarea pr. decan Vasile Stanciu, absolvenții au jurat pentru păzirea și propovăduirea credinței ortodoxe și a învățăturilor de credință, așa cum au fost alcătuite de Mântuitorul Iisus Hristos și predate de Sfinții Apostoli și Sfinții Părinți.

La final, ÎPS Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a vorbit despre importanța și solemnitatea momentului la care au luat parte astăzi, absolvenții teologi: „Cred că nu realizăm cât de important este momentul acesta în care se încununează o etapă din efortul pe care l-am depus pentru a studia teologia. Este un moment foarte important și solemn. Poate că nu toți dintre noi ne dăm seama de lucrul acesta”.

Înaltpreasfințitul Andrei i-a numit pe teologi, modele pentru societate: „Într-o lume bulversată, în care e nevoie de noimă, de așezarea lucrurilor, cei chemați să facă această misiune sunt slujitorii bisericii. Suntem noi, sunteți dumneavoastră și sunt toate generațiile de studenți teologi care absolvesc această facultate”.

În sesiunea iunie-iulie a acestui an, au absolvit la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, peste 100 de studenți și masteranzi.

Alexandra Andereș, Sursa: Radio Renasterea