Alfredo Di Stefano, 1926-2014. „Mingea este făcută din piele, pielea provine de la vacă, vaca mănâncă iarbă, aşa că ţineţi mingea lângă iarbă”. Vorbe celebre rămase în urma legendei lui Real.

În plină sărbătoare a Mondialului din Brazilia, fotbalul a fost lovit de o veste tristă. Legendarul Alfredo Di Stefano a încetat din viaţă la 88 de ani, în urma unui infarct. Fostul star al Realului este considerat de oamenii de fotbal ca unul dintre cei mai mari jucători ai lumii: nu puţini spun că argentinianul a fost peste Maradona sau Pele.

Spaniolii, care l-au cunoscut cel mai bine de-a lungul vieţii, îşi amintesc de fostul jucător născut la Buenos Aires ca de un om nu foarte vorbăreţ, dar care a lăsat în urmă mai multe fraze memorabile. Iată câteva dintre ele, culese de catalanii de la Sport.es. Multe vi se vor părea cunoscute, deşi, cu siguranţă, în trecerea timpului se prea poate să le fi uitat „sursa”.

„Am jucat ca niciodată, am pierdut ca întotdeauna”

„Mingea este făcută din piele, pielea provine de la vacă, vaca mănâncă iarbă, aşa că ţineţi mingea lângă iarbă”

„Un 0-0 este ca o duminică fără soare”

„Niciun jucător nu este mai bun decât noi toţi la un loc”

„Finalele nu se joacă, se câştigă”

„Puşkaş stăpâneşte mingea cu piciorul mai bine decât o fac eu cu mâna”

„M-am retras la 40 de ani pentru că fata mea mi-a zis într-o zi: tată, chel şi cu pantaloni scurţi… nu îţi stă bine”

„Să înscrii goluri este ca şi cum ai face dragoste. Toată lumea ştie cum se face, dar nimeni nu o face ca mine”

„Se joacă cel mai bine în 11, dar dacă e să joci în 12, e şi mai bine”

Născut la 4 iulie 1926 la Buenos Aires, Alfredo Di Stefano şi-a început cariera la echipa River Plate, iar apoi a făcut parte din „echipa de aur” a clubului Real Madrid, în perioada 1953-1963, când spaniolii au cucerit de cinci ori Cupa Campionilor Europeni. Câştigător al Balonului de Aur în 1957 şi 1959, Di Stefano a cucerit de opt ori campionatul Spaniei şi a fost de cinci ori cel mai bun marcator din Primera Division.

„A fost cel mai mare, o legendă. Cred că era un geniu. Odihnească-se în pace”,
José Miguel González Martín del Campo (Michel), fost mare jucător al Realului

Sursa: Pro Sport