Au primit asigurări că activitatea aeroportului din Cluj-Napoca nu va fi blocată, în urma unor negocieri dintre Garanti Bank şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Cluj, însă angajaţii instituţiei spun că în lipsa unor documente semnate şi asumate, ei nu pot să aştepte închiderea aeroportului fără să facă nimic.

Aşa că sute de sindicalişti din cadrul aeroportului clujean au protestat zgomotos în această după-masă, cerând demisia vicepreşedintelui Ioan Oleleu.

Consiliul Judeţean Cluj a decis să garanteze o finanţare de 50.000.000 de lei pentru lucrările efectuate la prelungirea pistei aeroportului, însă în urma declanşării anchetei DNA care a dus la arestarea constructorului Ioan Bene şi a preşedintelui CJ, Horea Uioreanu, instituţia a sistat decontarea lucrărilor făcute de Napoca Construcţii, bani care ar urma să fie recuperaţi astfel de la aeroport.

Cum aeroportul nu dispune în conturi de asemenea sume de bani, întreaga activitate va fi blocată, iar salariile angajaţilor nu vor mai fi plătite, susţin sindicaliştii.

Prefectul Gheorghe Vuşcan a convocat pentru mâine, la ora 9:00, comisia de dialog social a judeţului Cluj, unde va fi prezentă şi ministrul Aurelia Cristea.

aeroport3

aeroport

aeroport1

aeroport2