Armata israeliană a demolat luni seara casele a doi principali suspecţi în cazul răpirii celor trei adolescenţi israelieni găsiţi morţi la Hebron, în sudul Cisiordaniei ocupate, au afirmat martori.

Casele lui Marwane Qawasmeh şi Amer Abu Eisheh, membri ai Hamas la Hébron, au fost demolate cu explozibili, au precizat ei.Organizaţii pentru apărarea drepturilor omului au protestat faţă de revenirea Israelului la practica de demolare a locuinţelor celor care au comis atentate, utilizată prima dată după 2005.

Ulterior, o sursă din domeniul securităţii a anunţat că armata israeliană a ucis marţi dimineaţa un tânăr palestinian, în cursul unui raid desfăşurat împotriva unei tabere de refugiaţi în nordul Cisiordaniei.

Potrivit sursei citate, tânărul avea 18 ani, iar incidentul nu este aparent legat de operaţiunile armatei în sudul Cisiordaniei.

Cei trei adolescenţi israelieni dispăruţi în Cisiordania din 12 iunie au fost găsiţi morţi luni seară, anunţă surse oficiale israeliene citate de site-ul Ynetnews.

Guvernul israelian a promis luni „distrugerea” mişcării Hamas, căreia îi atribuie asasinarea celor trei adolescenţi israelieni găsiţi morţi în Cisiordania.

Premierul Benjamin Netanyahu, a declarat că Hamas va „plăti” pentru moartea celor trei adolescenţi israelieni.La rândul său, mişcarea Hamas a avertizat Israelul că „orice escaladare sau război va deschide pentru el porţile infernului” şi a ameninţat cu represalii.

Sursa: Mediafax