Armata ucraineană bombardează clădiri civile şi administrative în Doneţk. Proruşii fug din faţa măcelului. Sunt ucişi femei, copii şi bătrâni de rachetele armetei guvernamentale.

Armata ucraineana a declansat o ofensiva puternica asupra rebelilor care ocupa orasul Donetk. Mai multe explozii puternice au fost auzite luni dimineata in centrul orasului, unde rebelii au fortificat cladirile administrative, potrivit Reuters.

Atacurile militarilor ucraineni vin in contextul prabusirii unui avion de pasageri al Malaysia Airlines joi, cel mai probabil doborat de o racheta sol-aer trasa de pe un dispozitiv din zona Donetk. Accidentul s-a soldat cu 298 de victime.

Insurgentii prorusi s-au fortificat in orasele Donetk si Luhansk dupa ce armata ucraineana a declansat o ofensiva sustinuta in ultima luna impotriva pozitiilor detinute de acestia in estul tarii.

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a decretat incetarea unilaterala a ostilitatilor in zona in care s-a prabusit avionul Malaysia Airlines, pe o raza de 40 de kilometri, arata Interfax.

Ministrul Apararii din cadrul asa numitei Republici Populare a Donetkului, Igor Strelkov, a confirmat atacul generalizat al armatei ucrainene asupra orasului Donetk.”Unitatile armatei ucrainene au intrat in satul Avdiivka si incearca sa patrunda spre gara din Donetk de acolo. In acelasi timp, pozitiile noastre sunt atacate langa Peski, Karlivka si Netailove. Tancurile si soldatii din vehicule de asalt blindate sunt folosite avand sprijinul masiv al artileriei”, a declarat Strelkov pentru Itar-Tass.

Avioane de lupta ale Ucrainei au atacat gara din Donetk, aproximativ 6 rachete trase de acestea atingand trenuri, locomotive si instalatii feroviare, care au fost avariate, a declarat, pentru Itar-Tass, Andrei Purgin, vice prim-ministrul asa numitei Republici Populare a Donetk-ului.

Luptele de luni dimineata din Donetk au dus la decesul a trei persoane si ranirea alteia, potrivit unui comunicat al administratiei regionale de stat din regiunea Donetk, arata Kiev Post.

Coloane de fum se ridica deasupra garii centrale din Donetk. Mai multe relatari de pe retelele de socializare vorbesc de o cladire de noua etaje incendiata, de schimburi de focuri si tiruri de artilerie la marginea orasului.