Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că partidul său merge cu Cătălin Predoiu ca propunere, în analiza pe care o va avea cu PNL, pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale, despre varianta Mihai Răzvan Ungureanu spunând că „viaţa e lungă, e loc pentru toţi”.

Vasile Blaga a fost întrebat, după şedinţa Colegiului Director al PDL, despre faptul că Mihai Răzvan Ungureanu şi-a exprimat disponibilitatea de a candida pentru prezidenţiale.

„Domnul Ungureanu este membru al PDL, decizia PDL este clară: mergem în analiză cu domnul Cătălin Predoiu. A spus el (Ungureanu – n.r.) mai multe, că va sprijini candidatul care va rezulta din această ultimă analiză, dintre reprezentanul PNL şi al PDL. Viaţa e lungă, e loc pentru toţi”, a precizat Blaga.

Preşedintele democrat-liberalilor a făcut aceste precizări după ce Colegiul Director al partidului a aprobat protocolul de fuziune dintre FC şi PDL.

Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, care a participat la şedinţă, a fost întrebat dacă a renunţat la ideea de a rămâne în cursa prezidenţială.

„Disponibilitate există oricum, dar, dincolo de ce înseamnă profilul personal care poate califica un prezidenţiabil, mai există două lucruri de care trebuie să ţinem cont: voinţa partidelor, care este suverană, şi voinţa electoratului. Puteţi fi convinşi, şi aceasta am spus-o şi în şedinţa Colegiului Director (al PDL – n.r.) în care am fost invitat astăzi, că mă pun la dispoziţia PDL în urma fuziunii. De aici încolo voinţa partidelor este suverană, ceea ce contează este sprijinul pentru candidatul comun al celor două partide, indiferent cine va fi el”, a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

PDL a aprobat luni, în cadrul Colegiului Director al partidului, protocolul de fuziune cu Forţa Civică, fuziunea urmând să se „matrializeze” în prima din cele trei convenţii de sâmbătă ale PDL şi ale FC.

Sursa: Mediafax