Nelipsita din preparatele bucatariei traditionale romanesti, ceapa este si un remediu naturist nestiut de multi. Medicina populara, dar si specialistii naturisti recomada ceapa pentru urmatoarele afectiuni:

Diaree – se face un decoct din foi de ceapa uscate, din care se bea cate o jumatate de litru pe zi.

Reumatism

Guta – se beau cate 2 cani de decoct de ceapa pe zi
Insomnie – se mananca seara, tnainte de culcare, ceapa cruda

Gripa – se face un macerat din ceapa din care se bea cate un pahar la pranz si unul seara
Astenie si surmenaj intelectual
Litiaza biliara
Impotenta – are efect afriodisiac daca se consuma cruda
Diabet – se iau 10-15 picaturi de tinctura pe zi
Degeraturi, arsuri si negi – se pun comprese cu suc de ceapa pe zona afectata
Nevralgii dentare si migrene

Cum se administreaza ceapa

Cruda – se consuma la masa, tn salate sau simpla, frecata cu sare. Este foarte buna pentru insomnie si pentru ca este un diuretic puternic.

Sirop de ceapa – se curata o ceapa si se taie solzisori. Se adauga o cana de apa si 2 lingurite de zahar, apoi se pune la fiert. Dupa ce da in clocot, se lasa la racit, se trece prin sita si se pastreaza tn borcane. Calmeaza tusea.

Decoct din foi de ceapa sau ceapa cruda – se pun la fiert o mana de foi uscate sau o ceapa taiata, dar necuratata, tntr-un litru de apa. Se lasa la fiert cam 15 minute. Se consuma cate un pahar din aceste preparate tn fiecare dimineata pentru reumatism sau guta.

Ceapa coapta – se pune ceapa tn cuptorul tncins si se lasa pana se tnmoaie. Este buna pentru tratarea degeraturilor, negilor, panaritiului, hemoroizilor sau furunculozei.

Suc de ceapa – se da o ceapa pe razatoarea mica iar sucul obtinut se foloseste pentru masarea znelor afectate de întepaturi de insecte.
Comprese – se fac folosindu-se felii de ceapa. Sunt foarte bune pentru tratarea migrenelor.

Sursa: Ecusine.ro