Ministrul Titus Corlăţean a declarat, duminică, referindu-se la declaraţii ale liderilor UDMR privind demersul MAE legat de iniţiativa cetăţenească a minorităţilor, că nu consideră corect să se ceară o derogare de la poziţia constantă a statului român, iar comentariul public a fost „neinspirat”.
„Nu cred că ar trebui să complicăm lucrurile, lucrurile sunt în realitate mult mai simple. Există în UE domenii care ţin de competenţa Uniunii Europene, de Comisia Europeană, reglementează Uniunea Europeană în anumite domenii pentru statele membre şi domenii rezervate competenţei suverane aparţinând statelor membre. Nu este o noutate faptul că protecţia minorităţilor naţionale este un domeniu rezervat statelor membre ale Uniunii Europene. Poziţia României, care coincide cu poziţia marii majorităţi a statelor membre aparţinând Uniunii Europene şi cu poziţia Comisiei Europene, nu este o noutate. Nu este un lucru care să fi apărut de ieri sau de astăzi. Noi am reconfirmat această poziţie, pentru că în plan intern România a făcut în toţi aceşti ani eforturi uriaşe, extrem de importante, cu sprijinul UDMR şi al celorlate asociaţii aparţinând minorităţilor naţionale din România şi am ajuns la un nivel de protecţie, un standard remarcabil, apreciat la nivel european. Noi nu am schimbat o poziţie şi nu aveam ce discuta în schimbarea poziţiei statului român”, a declarat Corlăţean, răspunzând unor întrebări.
3 Responses to “Corlăţean, despre UDMR: Nu cred că e corect a ni se cere să derogăm de la poziţia constantă a statului”
Eu sunt roman harghitean si sugerez guvernului PSD sa faca un sondaj printre romanii din Transilvania in legatura cu prezenta perpetua la guvernare a ungurilor si despre pretentiile nesimtite ale acestora,in dauna populatiei romanesti.Am invatat de la bunici ca,ungurul este linistit si prieten doar atunci cind iti stie de frica!Deci,odata pe an,sau mai des,dupa caz,trebuie sa-i aplici o corectie ca sa-i aduci aminte statutul sau de minoritar!Pe timpul comunistilor mai procedam asa si nu au fost probleme cu ei,nu aveau nici o pretentie.Deci,pentru linistea noastra si a Europei,sa aplicam „leacul”din batrini!
vorbe goale venite de la un semidoct..parca vad ca de dragul „bunelor relatii” o sa mai cedeze astia mult si bine
@Nelutu – incearca mama, incearca …