Pe 12 iulie, postul de televiziune Pervai Kanal a prezentat un reportaj despre crucificarea salbatica a unui copil de catre soldatii ucraineni in orasul Slaviansk. Presa internationala pune insa la indoiala veridicitatea povestii.

Singurul „martor” al acestei orori este Galina Pishniak, care a fost intervievata in Rusia. Ea a povestit ce a vazut: „Era in centrul orasului, in piata Lenin. Au adunat femeile, pentru ca barbatii nu mai sunt. Femei, fete, oameni in varsta. Voiau sa ne arate o executie-spectacol. Au luat un copil de trei ani, un baiat micut, purta niste pantalonasi si un tricou, si l-au crucificat de panoul cu anunturi din piata”, a povestit tanara ingrozita, potrivit The Examiner.

„Unul ii batea cuiele si alti doi il tineau, ca pe Iisus. Mama si-a privit copilul cum sangera. Se auzeau tipete. Apoi i-au facut tot felul de taieturi copilului ca sa sufere si mai tare. Era imposibil de privit, lumea lesina. Mai tarziu, dupa vreo ora si jumatate, copilul a murit, iar ei au luat-o pe mama care isi pierduse cunostinta si au legat-o de un tanc si au tras-o de trei ori prin toata piata. Diametrul pietei este de un kilometru”, a precizat femeia.

Galina Pishniak, cea care relateaza povestea, a fost prezentata drept mama a patru copii care s-a refugiat din orasul Slaviansk.

Exista foarte multe probleme cu aceasta poveste, noteaza jurnalistii de la Examiner. In primul rand, si cel mai important, din tot orasul Slaviansk nu exista nimeni altcineva care sa confirme povestea sau sa sustina ca a vazut-o.