În Cluj-Napoca s-au înregstrat 7 elevi de nota 10 la examenul de Bacalaureat, din totalul celor 10 de la nivel judeţean.

Primarul Emil Boc a premiat performanţa acestor copii pentru rezultatele deosebite obţinute la examenul de bacalaureat, sesiunea 2014, cu 7000 de lei.

„Cel mai important premiu este de a fi modele pentru elevii care se pregătesc în mediul preuniversitar clujean. Clujul prin performanţele şcolarilor, ne-au situat pe un loc fruntaş la nivel naţional.
Transmitem şi părinţilor şi Inspectoratului Şcolar mulţumiri pentru că aici este vorba despre un efort cumulat. Politica educaţională este prioritară pentru oraş, inclusiv prin lucrările pentru pregătirea clădirilor şcolare, peste 6 milioane de lei fiind alocaţi doar în 2014 pentru lucrări de reabilitare. La aceasta se adaugă şi bursele elevilor, fiindcă suntem printre puţinele primării din ţară care acordăm burse în funcţie de performanţă, nu în funcţie de câţi bani avem”, a precizat primarul Emil Boc.

Inspectorul şcolar general Valentin Cuibus a mulţumit Primăriei pentru investiţiile realizate în educaţie.

Elevii de 10 la Bac, care studiază în Cluj-Napoca, sunt următorii: Blaj W. Gh. Patricia Luiza (Liceul Teoretic “Gheorghe Şincai”), Costin I. O. Bianca Ioana (Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”), Mureşan I.. Diana – Paula (Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”), Pascaru S. Cosmina-Roxana (Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”), Puşcaş-Geleriu Gh. D. Ana Maria (Liceul Teoretic “Gheorghe Şincai”), Sava L. Nadia Ariadna (Liceul Teoretic “Gheorghe Şincai”) şi Sfîrlea I. Alexandru-Ioan (Colegiul National “Emil Racoviţă”).