Într-o încercare de a se lăuda în faţa naţiunii cu realizările sale, premierul Victor Ponta a amintit că deficitul bugetar al României a fost dus de la 9% din PIB, la 1,4%. A uitat însă să menţioneze că atunci când Guvernul Ponta a venit la putere, deficitul ţării era de doar 2,2%, după eforturile făcute de Guvernul Boc prin măsurile de austeritate.

„Munca grea de curăţenie au făcut-o guvernele anterioare, de aceea România este apreciată în toată europa pentru modul rapid în care a corectat deficitul bugetar. Altfel nimeni nu ne mai împrumuta, iar datoriile ar fi fost acum de peste 60% din PIB. Se laudă actualii guvernanţi, uitând să spună şi cine a făcut acele lucruri”, a declarat, miercuri, primarul Emil Boc.

În legătură cu reducerea CAS-ului, edilul atenţionează că dacă măsura va fi implementată, anul viitor vom avea fie majorare de taxe locale.

„Guvernul va spune că primăriile măresc taxe, dar ei vor tăia din cotele defalcate din TVA alocate primăriilor şi vor pune autorităţile locale în situaţia de a majora taxe. Fie asta, fie se va aplica o dimnuare drastică a investiţiilor deşi numai anul acesta s-au redus investiţiile cu peste 1 miliard de euro. Reducerea CAS-ului este o măsură bună, dar încă nesustenabilă pentru România”, a adăugat Emil Boc.