Guvernatorul regiunii Cernăuţi, Roman Vanzuriak, le-a cerut românilor care protestează faţă de mobilizarea pentru război să deblocheze drumurile, avertizând că ordinea în care se va face mobilizarea nu va fi influenţată la presiunea străzii. Vanzuriak i-a acuzat pe protestatari că militează împotriva integrităţii Ucrainei şi i-a sfătuit să plece din ţară dacă nu vor să meargă la război.

Mai multe drumuri au fost blocate, începând de vineri, în regiunea Cernăuţi, de românii care protestează împotriva unei noi etape de mobilizare în armată pentru conflictul din estul Ucrainei. Guvernatorul regiunii Cernăuţi, Roman Vanzuriak, a transmis, luni, un mesaj către protestatarii români prin care face apel la deblocarea drumurilor şi rezolvarea situaţiei prin dialog. Oficialul a avertizat că ordinea în care tinerii vor fi înrolaţi în armată nu va fi modificată la presiunea străzii. „Toţi cei care blochează drumurile ar trebui să înţeleagă că deciziile de mobilizare în fiecare localitate din Bucovina vor fi luate după aceeaşi regulă. Nimeni nu va face excepţie, iar ordinea de mobilizare în armată nu va fi modificată prin mitinguri şi blocarea drumurilor”, a spus Roman Vanzuriak. Guvernatorul Cernăuţiului le-a cerut protestatarilor să desemneze reprezentanţi care să negocieze cu administraţia regională. „Vă rog să deblocaţi drumurile şi să purtăm un dialog constructiv. La rezultate vom ajunge doar în urma negocierilor cu grupuri de iniţiativă, pe problemele care ţin de competenţa administraţiei regionale”, a mai menţionat Roman Vanzuriak.

Şeful administraţiei regionale de stat Cernăuţi i-a acuzat pe etnicii români din regiune că prin refuzul înrolării în armată se pronunţă împotriva integrităţii statului şi i-a îndemnat să părăseasca ţara.

„Democrații” ucraineni sprijiniți de UE și SUA le cer românilor din Bucovina de Nord să plece din Ucraina. Asistăm la o epurare etnică. Bucureștiul tace complice.

NapocaNews