Articol din octombrie 2008, pe vremea cand politicianul UDMR Biro Rozalia, propus de candidatul la presedintie Kelemen Hunor pe postul de vicepremier si ministru al culturii, era viceprimar al orasului Oradea:

Publicul prezent duminică la manifestările comemorative ce au avut loc la Oradea, cu ocazia împlinirii a 64 de ani de la eliberarea oraşului de sub ocupaţia horthystă maghiară, a asistat cu dezgust la lipsa de bun simţ şi atitudinea sfidătoare a membrilor UDMR prezenţi la manifestare.

În timp ce toate instituţiile, organizaţiile şi partidele politice au depus coroane de flori de dimensiuni standard, potrivite unei comemorări, reprezentanţii UDMR conduşi de viceprimarul Biro Rozalia, au depus o jerbă de dimensiuni liliputane, probabil direct proporţionale cu bunul simţ al depunătorilor. Jerba a fost depusă în silă langă soclul statuii Eroilor Neamului din parcul 1 Decembrie, ca un simbol al respectului inexistent pe care politicenii maghiari îl au pentru eroii neamului şi pentru orădeni.

Un lucru obişnuit şi nesancţionat de primarul liberal Ilie Bolojan, care conduce Primăria în parteneriat cu Biro Rozalia, gestul neruşinat al udemeriştilor a fost comentat pentru NapocaNews de către Mihai Drecin, membru marcant al PRM Oradea şi profesor universitar:

“Nu ne mai miră nimic. E o bătaie de joc ce se întămplă şi e la fel în fiecare an. Ilie Bolojan nu zice nimic, pentru că are nevoie de voturile udemeriştilor în Consiliul Local.”

coroana_udmr